Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Myslivcům v Lázních Bělohrad pomáhá dron s termokamerou zachraňovat srnčata

Myslivci v Lázních Bělohradě začali využívat drony s termokamerami k ochraně srnčat během sečení luk. Tato inovace přináší výrazné zlepšení v záchraně mláďat. Město o tom informovalo na svém webu.

V minulosti se myslivci spoléhali na tradiční metody, jako je procházení luk se psy nebo používání plašičů, které ale nebyly dostatečně účinné. Proto se rozhodli pro spolupráci s Ondřejem Melníkem, expertem na drony, který jim ukázal efektivitu termokamer. Úspěch této techniky vedl k rozhodnutí zakoupit vlastní dron, což umožnila i finanční podpora města Lázně Bělohrad.

Skupina nadšenců z Krkonoš shání peníze na dron s termovizí. Chce ho použít na záchranu zvířat

Skupina nadšenců a milovníků přírody z Krkonoš založila Spolek Domov - pro náš Rudník. Jeho hlavním úkolem je zachraňovat zvířata, která se schovávají ve vysoké trávě a jsou ohrožená sekačkami a zemědělskými stroji. Členové spolku se o záchranu...

Operace záchrany začíná v brzkých ranních hodinách, kdy je teplotní rozdíl mezi tělem srnčete a okolní zemí největší. Dron přelétává nad loukami a termokamera identifikuje srnčata skrytá v trávě. Myslivci pak mohou být přesně navigováni k nalezeným mláďatům.

Zachráněná srnčata jsou dočasně kryta bedýnkou s větvemi, aby byla ochráněna během sečení. Po skončení prací jsou mláďata opět vypuštěna do přírody. Tento postup značně zvyšuje šance na přežití srnčat a je příkladem úspěšné spolupráce mezi myslivci a zemědělci.

Tato iniciativa nejenže chrání zvířata, ale také ukazuje, jak moderní technologie mohou hrát klíčovou roli v ochraně přírody.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stop sečení srnčat

Štítky myslivost, dron, Lázně Bělohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslivcům v Lázních Bělohrad pomáhá dron s termokamerou zachraňovat srnčata  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.