Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Vesnicí roku se stal Tetín na Jičínsku. Porota ocenila její odpadové hospodářství

Obec Tetín na Jičínsku si odnesla titul Vesnice roku 2024 v Královéhradeckém kraji. Ocenění získala za harmonické spojení historie a moderních trendů, uvedlo hejtmanství.

Tetín, malá obec s bohatou historií, ukázala, že i venkov může jít s dobou. Komise ocenila zejména její úsilí v oblasti odpadového hospodářství a energetického managementu.

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) v tiskové zprávě zdůraznil význam aktivního přístupu obce k životnímu prostředí i komunitnímu životu. „Tetín je příkladem toho, jak může venkov nabízet kvalitní a aktivní životní prostředí," uvedl. Vítězství v krajském kole přináší Tetínu nejen prestiž, ale i finanční příspěvek na další rozvoj.

Tetín se nyní připravuje na celostátní kolo, které se uskuteční 21. září 2024 v Uherském Hradišti. Obec bude reprezentovat celý Královéhradecký kraj a utká se o titul na celonárodní úrovni.

Další ocenění získaly obce Pilníkov, Světí a Hejtmánkovice, které také přispívají k dynamice a rozvoji regionu. Pilníkov byl oceněn Modrou stuhou za společenský život, Světí za inovativní řešení a Hejtmánkovice získaly Oranžovou stuhu za spolupráci s agrárním sektorem.

Soutěž Vesnice roku, vyhlašovaná od roku 1995, poskytuje obcím platformu pro prezentaci úspěchů v oblasti rozvoje venkova, společenského života a péče o životní prostředí. Vítězství v krajském kole přináší Tetínu nejen prestiž, ale i finanční příspěvek na další rozvoj a pořádání slavnostního vyhlášení.

Ohodnoť článek

Foto HK Region

Štítky Tetín, okres Jičín, Královéhradecký kraj, venkov, životní prostředí, Pilníkov, Hejtmánkovice, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vesnicí roku se stal Tetín na Jičínsku. Porota ocenila její odpadové hospodářství  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.