Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem bude mít oficiální psí hřiště

Dětské hřiště už je běžnou záležitostí, ale psí hřiště je zatím celkem rarita. Brzy budou mít psí hřiště ve Dvoře Králové nad Labem, a to v lokalitě mezi podhraťským stadionem a zastávkou autobusu v ulici Spojených národů.

13. června bude slavnostně otevření první psí hřiště ve městě, bude veřejně přístupné a zdarma. Na jeho vybudování získalo město Dvůr Králové nad Labem sponzorský finanční dar od společnosti Purina, slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 13. června od 16:00 hod.

Vzhledem k tomu, že ve městě žije řada pejskařů a podobné veřejné psí hřiště, kde by se lidé mohli scházet a trénovat se svými psy, dosud chybělo, využili jsme možnost, kterou společnost Purina nabídla. Díky tomu, že náklady na vybudování pokryl finanční dar, bylo třeba jen vytipovat vhodnou lokalitu. Nakonec jsme pro umístění psího hřiště vybrali městský pozemek, kde donedávna stávala již nepoužívaná hasičská věž. Pozemek se nachází mimo hustou zástavbu, je dobře přístupný, obklopený zelení, a stále ještě v docházkové vzdálenosti od centra,“ říká místostarosta Vítězslav Šturma.

Slavnostní otevření psího hřiště se uskuteční ve čtvrtek 13. června od 16:00 hod. a srdečně jsou zváni nejen majitelé psů se svými čtyřnohými miláčky. Připraven je totiž doprovodný program pro malé i velké. Těšit se tak můžete například na dog dancing, ukázky psího výcviku, soutěže pro děti, malování na obličej, ale také na ukázku hasičské techniky. Nebudou chybět ani drobné dárky pro psy, které dodá sponzor hřiště, společnost Purina. „Věříme, že se psí hřiště bude líbit. Jedná se o bezpečný prostor, kde se budou moci psi volně pohybovat, běhat a hrát si. Snad se navíc stane místem, kde budou mít pejskaři možnost se potkávat a třeba i sdílet svoje zkušenosti,“ podotýká místostarosta Vítězslav Šturma.

V současné době jsou již na psím hřišti, které je přístupné pěšinou vedoucí z ulice Pod Hřištěm, nainstalovány dřevěné překážky, jejichž zhotovitelem byla specializovaná firma Hřiště pod Květinou, a tyto vyrobené agility prvky jsou přizpůsobeny mezinárodním požadavkům. Nechybí ani lavičky a informační tabule s popisem jednotlivých prvků a provozním řádem. K vybavení přibyde ještě odpadkový koš.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pes, hřiště, Dvůr Králové nad Labem, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem bude mít oficiální psí hřiště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.