Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Trutnov otevřel na výpadové silnici na Polsko kruhový objezd. Zatím jen na zkoušku

Třicetitisícový Trutnov přeměnil frekventovanou křižovatku ulic Polská, Náchodská a U Stadionu na kruhový objezd. Polská ulice je výpadovou silnicí z Trutnova směrem k hraničnímu přechodu do Polska v Královci a také ve směru na Náchod. Vedou po ní silnice I/14 a I/16. Kruhový objezd by měl řidičům usnadnit výjezd od hotelu Patria a ze sídliště U Stadionu.

Kruhový objezd slouží ode dneška a je zatím provizorní stavbou. Pokud se rondel osvědčí a pomůže zlepšit dopravu v křižovatce a v okolních ulicích, vybudovalo by Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v křižovatce trvalý kruhový objezd, řekla ČTK mluvčí města Michaela Dědková. Stavba rondelu přišla asi na 850 tisíc korun.

V letech 2022 a 2023 město a ŘSD v Polské ulici nákladem 30 milionů korun opravily v úseku dlouhém 1,8 kilometru silnici a postavily chodníky. Oprava ulice byla důležitá, protože Poláci by měli letos otevřít čtyřproudou rychlostní silnici S3 vedoucí až na hranice. Očekává se, že poté provoz v Trutnově v Polské ulici zesílí, protože česká dálnice D11 se na hranice dostane až později.

Už v roce 2022 vybudovalo ŘSD v Trutnově okružní křižovatku na páteřní silnici I/16 v Pražské ulici. Na silnici I/16 postavili stavbaři také dva nové ostrůvky na přechodech pro chodce u mateřské školy v ulici Na Struze. Vše přišlo na 33,8 milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Canva

Štítky ČR, silnice, správa, stavby, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov otevřel na výpadové silnici na Polsko kruhový objezd. Zatím jen na zkoušku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.