Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

ANKETA: Téčko s dračím ocasem. Trutnov představuje své nové logo

Trutnov představil novou vizuální identitu, která čerpá inspiraci z místní legendy o drakovi. Nové logo, navržené pražským studiem HMS Design, se pohrává s iniciálou 'T', ve které je zakomponován symbol dračího ocasu. Toto ztvárnění odráží dynamiku města, které si váží svých tradic, ale současně hledá nové způsoby, jak komunikovat s občany a prezentovat se navenek.

Vývoj nového loga byl součástí širšího projektu na vznik jednotné vizuální identity, za kterým stojí spolupráce s organizací Czechdesign. Soutěž o nejlepší návrh vyhráli designéři ze studia HMS Design, kteří mají za sebou úspěšné projekty pro Českou filharmonii či Akademii múzických umění v Praze. „Symbol a legenda draka jsou s Trutnovem natolik spojené, že bylo zásadní je zachovat," vysvětluje v tiskové zprávě Martin Strnad z HMS Design.

ANKETA: Jak se vám líbí nové logo Trutnova?

Celkem hlasovalo175 čtenářů

Nová identita zahrnuje nejen logo, ale i celkový grafický styl města. Hlavní písmo ELZA společně s doplňujícím písmem Arial a barvami – nebesky modrou a dračí zelenou – vytváří soudržný a vizuálně přívětivý obraz. Starosta Michal Rosa zdůrazňuje, že přestože původní vizuální styl z roku 2008 již neodpovídal současným potřebám, nová identita nabízí moderní a efektivní způsob, jak se město může prezentovat.

Celkové náklady na novou vizuální identitu činily 500 tisíc korun, z čehož většinu pokryla dotace získaná prostřednictvím Turistického informačního centra. Tato investice reflektuje snahu města posunout se vpřed a upevnit svou pozici v moderním světě, aniž by opustilo své kořeny a příběhy, které formují jeho charakter.

„S novou vizuální identitou se lidé mohli přijít seznámit v úterý 28. května 2024 do kina Vesmír, kde se konala prezentace za účasti vedení města i tvůrců nové identity. Nyní bude město prvky nového vizuálního stylu postupně zavádět,“ dodává v tiskové zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková.

Ohodnoť článek

Foto IC Trutno, město Trutnov

Štítky Trutnov, styl, Česká filharmonie, Akademie múzických umění v Praze, projekt, Martin Strnad, Michał Rosa, Pomnik bohaterom walk z faszyzmem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Téčko s dračím ocasem. Trutnov představuje své nové logo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.