Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Hradecká nemocnice zmodernizuje technologie pro pacienty v kritickém stavu

Fakultní nemocnice Hradec Králové (FNHK) spustila ambiciózní projekt modernizace rehabilitačních zařízení a technik. V hodnotě téměř 50 milionů korun má projekt, podpořený fondy Evropské unie, zásadně vylepšit péči o pacienty v kritickém stavu do konce roku 2025.

Rehabilitační klinika FN HK, umístěná v historickém areálu Staré nemocnice, se zaměří na obnovu stávajících a pořízení nových přístrojů. „Díky tomu posílíme rehabilitační péči pro pacienty z široké spádové oblasti, která zahrnuje i centra vysoce specializované cerebrovaskulární a traumatologické péče,“ zdůraznil v tiskové zprávě ředitel nemocnice Aleš Herman.

Zavedení nových technologií pro rehabilitaci funkce ruky, ergoterapii a kognitivní rehabilitaci přinese inovace i ve způsobu terapie pacientů se spasticitou. „Projekt také zahrnuje nová nemocniční lůžka pro pacienty s omezenou mobilitou, což pomůže předcházet vzniku proleženin a zároveň usnadní nácvik bezpečné mobility,“ podotkl ve zprávě přednosta Rehabilitační kliniky Ivan Vařeka.

Nová zařízení by měla nejen zlepšit kvalitu péče poskytované pacientům, ale i snížit fyzickou náročnost práce zdravotnického personálu. Větší kapacita a modernizace technického vybavení umožní klinice poskytovat rehabilitaci většímu počtu pacientů než dříve, čímž zvyšuje celkovou efektivitu a dostupnost služeb v regionu.

Fakultní nemocnice Hradec Králové je největší nemocnicí Královéhradeckého kraje a patří k největším nemocnicím v České republice. Jejím zřizovatelem je Ministerstvo zdravotnictví České republiky. Jako fakultní nemocnice se podílí na výuce studentů Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky pacient, nemocnice, technologie, kritický stav, klinika, Fakultní nemocnice Hradec Králové, projekt, Stará nemocnice, Česko, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice zmodernizuje technologie pro pacienty v kritickém stavu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.