Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Veřejné losování rozhodlo o tom, kdo se nastěhuje do startovacích bytů v Hradci Králové

Město Hradec Králové nabízí mladým lidem zvýhodněné startovací byty jako pomoc v současné bytové situaci. Veřejné losování z 313 zájemců rozhodlo o obsazení prvních šestnácti bytů, přičemž dalších čtrnáct má být uvolněno do konce roku.

Včera bylo vylosováno 16 zájemců, kteří se mohou těšit na nové bydlen, které jim bude k dispozici od léta. Losování se týkalo bytů s dispozicemi 1+kk a 2+kk v lokalitách Svatojánská, Ve Stromovce a Pod Zámečkem, kde nájemné činí 90 Kč za metr čtvereční.

"Startovací bydlení je naším způsobem, jak podpořit mladé lidi v této náročné bytové situaci," uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). „Snažíme se postupně uvolňovat více bytů, s cílem přizpůsobit se potřebám mladých lidí v našem městě,“ doplnil.

Město plánuje do konce roku uvolnit dalších 14 bytů a možná i více, v závislosti na dostupnosti a potřebách zájemců. Přihlásit se mohli jednotlivci do 32 let, kteří nemají v Hradci Králové ani jinde vlastní bydlení a nejsou dlužníky města.

Úspěšní uchazeči byli vybráni z celkového počtu 313 platných žádostí, přičemž devět žádostí bylo vyřazeno pro nesplnění předepsaných podmínek. Kromě 16 nájemníků bylo vylosováno i dvacet náhradníků, kteří mají šanci na bydlení v případě odstoupení nebo nesplnění podmínek některým z vybraných zájemců.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky bydlení, Hradec Králové, Stromovka, Nezvěstice, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejné losování rozhodlo o tom, kdo se nastěhuje do startovacích bytů v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.