Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Jičínská nemocnice zítra otevře nový multifunkční pavilon

Oblastní nemocnice Jičín se může pochlubit novou multifunkční budovou včetně jednopodlažního spojovacího koridoru k pavilonům D a E za 644 milionů korun bez DPH. Už zítra dojde k jeho slavnostnímu otevření.

Královéhradecký kraj dokončil výstavbu nového multifunkčního pavilonu A v Oblastní nemocnici Jičín. Na vybudování a vybavení objektu včetně spojovacího koridoru k pavilonům D a E vynaložil necelých 644 milionů korun. Nový pavilon rozšíří poskytované služby, naváže na stávající provozy nemocnice a zároveň bude splňovat požadavky moderních medicínských technologií. 

V podzemním podlaží nového objektu vzniknou kromě laboratoří a magnetické rezonance také skladové prostory, strojovny a šatny pro personál. V prvním nadzemním podlaží je nacházet transfúzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance a poradny. Ve druhém patře pavilonu projekt počítá s centrem klinických laboratoří a ve třetím s hemodialýzou. Ve čtvrtém patře má zázemí stacionář onkologie, v pátém budou prostory pro provozní technologie budovy. Součástí stavby nové budovy pavilonu A je i jednopodlažní spojovací koridor, který naváže na stávající krček mezi pavilony D a E.

„Jičínská nemocnice bude mít multifunkční pavilon s moderními prostory jak pro potřeby pacientů, tak pro zdravotnický personál a další zaměstnance. Modernizace krajských nemocnic je jednou z hlavních priorit Královéhradeckého kraje,“ doplnil radní Zdeněk Fink odpovědný za krajské zdravotnictví.

Královéhradecký kraj již v srpnu 2021 v Oblastní nemocnici Jičín revitalizoval hlavní vjezd do areálu s vrátnicí a vybudoval novou lékárnou. Ta dosud v zařízení chyběla a pacienti museli do lékárny vzdálené více jak půl kilometru.

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Jičín, pavilon, multifunkční, lékař, zdraví, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská nemocnice zítra otevře nový multifunkční pavilon  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.