Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Začala stavba nového domova pro 18 klientů se zdravotním postižením. Stát bude 140 milionů

V Královéhradeckém kraji začala výstavba nového domova pro osoby se zdravotním postižením. Investice přesáhne 140 milionů korun a sloužit bude 18 klientům.

Královéhradecký kraj zahájil stavbu moderního zařízení v Novém Městě nad Metují. Cílem je poskytnout menší, rodinně orientované prostředí, které podpoří soběstačnost klientů. „Pokračujeme tak v podobných investicích, jaké jsme nedávno dokončili v Hajnici na Trutnovsku, Třebechovicích pod Orebem nebo v Roudničce v Hradci Králové,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS).

Domov bude tvořit tři samostatné domácnosti s vlastními obývacími pokoji a kuchyněmi. Jednolůžkové pokoje zajistí soukromí pro každého klienta. Zároveň bude zajištěno zázemí pro denní aktivity a potřeby personálu.

Podmínky bydlení budou maximálně přizpůsobeny potřebám klientů s hendikepem. Šířka chodeb, sanitární zařízení a přístup k terasám – vše bude bezbariérové. „Naším cílem je nabídnout klientům takové podmínky, které jim umožní co nejlepší začlenění do běžného života,“ uvedla ve zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).

Celkem bude v novém domově 18 lůžek, přičemž většina financování projektu pochází z dotací Národního plánu obnovy. Nové zařízení bude spravovat Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny.

Nový domov má být dokončen a připraven k užívání do konce příštího roku.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky domov, zdravotní postižení, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Nové Město nad Metují, okres Trutnov, Třebechovice pod Orebem, Roudnička, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala stavba nového domova pro 18 klientů se zdravotním postižením. Stát bude 140 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.