Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

V Hostinném vznikne nový domov pro seniory. Ubytování v něm najde šest desítek klientů

Královéhradecký kraj finančně podpoří město Hostinné ve výstavbě nového domova pro seniory. Zařízení za sto milionů korun nabídne 56 lůžek. Otevření je plánováno na druhou polovinu roku 2026.

Nový domov pro seniory v Hostinném je výsledkem spolupráce mezi městem a krajem, který přispěje 80 miliony korun. Město pokryje zbývajících 20 milionů korun ze svého rozpočtu. „Je to náš závazek pomoci starší generaci," uvádí v tiskové zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). 

Projekt také nabízí šanci studentům Krkonošského gymnázia a SOŠ Hostinné, kteří se specializují na obory Pečovatel a Ošetřovatel. Nové zařízení jim umožní získat praktické zkušenosti během studia. „Je to investice do budoucnosti našich studentů a seniorů," uvedla ve zprávě starostka Hostinného Dagmar Sahánková.

Stavba domova začne přestavbou a přístavbou školní budovy na Sluneční ulici. Bourací práce již byly dokončeny a stavební práce by měly začít na přelomu tohoto a příštího roku, s plánovaným dokončením na jaře 2026. 

„Očekáváme, že v nejbližších letech bude v našem regionu potřeba alespoň 77 nových lůžek pro seniory,“ vysvětluje ve zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). Tento projekt je klíčovým krokem k posílení sociálních služeb v regionu. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky domov pro seniory, Martin Červíček, ODS, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hostinném vznikne nový domov pro seniory. Ubytování v něm najde šest desítek klientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.