Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Díky penězům z EU je Cesta Valdštejnských architektů v Jičíně u konce. Lodžie už je v provozu

Po pěti letech úsilí byl úspěšně zakončen projekt Cesta Valdštejnských architektů, který propojil české a polské kulturní dědictví. Dotace z Evropské unie ve výši 614 tisíc euro umožnila rekonstrukci a propagaci historických památek spojených s Valdštejnskou architekturou na Jičínsku.

Díky penězům například Valdštejnská lodžie v Jičíně ožívá novými expozicemi a interaktivními průvodci. Pro návštěvníky je k dispozici i mobilní aplikace "Skryté příběhy", která zprostředkovává animované průvodce po památkách a je připravena rozšíření o další lokality. 

"Máme obrovskou radost, že se nám podařilo dokončit tento ambiciózní projekt, přestože jsme museli čelit mnoha výzvám," komentuje v tiskové zprávě místostarosta Petr Hamáček.  

Kulturní památky jako zámek Humprecht, Valdštejnská lodžie a Náchod na české straně, a zámek Gorzanow a Muzeum Klodsko na polské straně, jsou nyní snadno dostupné díky novým informačním materiálům a Cestoknížce, která slouží jako průvodce trasou. 

Slavnostní otevření multifunkčního sálu Valdštejnské lodžie a další plánované aktivity podtrhují úspěch projektu a jeho přínos pro lokální komunity a mezinárodní spolupráci. Projekt nyní přechází do fáze udržitelnosti, což zajišťuje organizace Valdštejnské imaginárium. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky Jičín, Evropská unie, peníze, architekt, Valdštejnská lodžie, průvodce, projekt, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky penězům z EU je Cesta Valdštejnských architektů v Jičíně u konce. Lodžie už je v provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.