Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Sériový zločinec z Rychnova nad Kněžnou opět za mřížemi. Ukradl hned několik aut

Osmadvacetiletý muž z Kostelce nad Orlicí se opět dostal do hledáčku policie. Po svém nedávném propuštění z vězení je obviněn z řady majetkových trestných činů a porušení pravidel silničního provozu.

„Je podezřelý, že se nelegálně zmocnil osobních vozidel a pokračoval ve své trestné činnosti, i když mu bylo zakázáno řídit a byl pod vlivem alkoholu a drog,“ vysvětluje na webu policie mluvčí Karolína Macháčková

Prvním incidentem bylo odcizení vozidla Renault Thalia, kdy si chtěl zřejmě usnadnit cestu z Kostelce nad Orlicí do Náchoda.

 

Krátce po svém propuštění opět udeřil – ve vybrané prodejně na Rychnovsku odcizil z pokladny tři tisíce korun. A to navzdory tomu, že byl za podobný čin již dříve odsouzen. V ten samý den ukradl další vozidlo, Volkswagen Fox, které později prodal z finanční nouze. Než auto prodal, stihl ještě natankovat 18 litrů benzinu a odjet z čerpací stanice bez placení. 

„Během probíhajícího vyšetřování byl spojen s dalšími případy krádeží vozidel, včetně Opel Zafira a Citroen C3, s opakovaným neplacením za pohonné hmoty,“ dodává mluvčí.  

Pokud bude uznán vinným, hrozí muži až tříleté vězení. Soudce Okresního soudu v Nymburce již vyjádřil nulovou toleranci k jeho činům a poslal ho přímo do vězeňské cely.  

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, Kostelec nad Orlicí, YouTube, Okresní soud v Nymburce, Renault Clio, Náchod, Opel Zafira, Citroën C3, Volkswagen Fox

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sériový zločinec z Rychnova nad Kněžnou opět za mřížemi. Ukradl hned několik aut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.