Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

U Batalionu v Hořicích řidiči nově jezdí podle semaforů. Omezení potrvá do konce měsíce

Na křižovatce ulic Husova a Aloise Hlavatého opět fungují semafory. Jde o křižovatku u takzvaného Batalionu, která je v současné době vytížená kvůli stavbě kruhového objezdu na obchvatu města. Světelná signalizace tak nově koroduje dopravu ve všech třech směrech.

"Zelený signál na semaforech je nastaven tak, aby vozidla projíždějící Husovou ulicí od náměstí i od kina měla možnost projíždět současně. Řidiči, kteří se chystají odbočit vlevo do ulice Aloise Hlavatého, však musí dávat pozor, protože zákon jim ukládá povinnost dát přednost protijedoucím vozidlům, která jedou rovně,“ vysvětluje na webu města referent odboru dopravy Jaroslav Šedivý.

Tato opatření mají za cíl usnadnit plynulý průchod vozidel přes komplikovanou křižovatku, a tím minimalizovat dopravní zácpy a zvýšit bezpečnost všech účastníků provozu. Na dodržování nově nastavených pravidel bude dohlížet městská i státní policie.  

K novému nastavení pravidel došlo v návaznosti na úpravu průjezdu stavbou na obchvatu města. Od pondělí se tam jezdí kyvadlově, což může způsobovat větší zácpy. Stavba okružní křižovatky začala na konci března, hotová má být do konce června. 

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky Hořice, Alois Hlavatý, Jaroslav Šedivý, batalion, doprava, omezení, křižovatka, semafor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Batalionu v Hořicích řidiči nově jezdí podle semaforů. Omezení potrvá do konce měsíce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.