Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Na I/35 u Hořic bude od 20. 5. kvůli stavbě kruhového objezdu kyvadlový provoz

Na frekventované silnici I/35 u Hořic na trase mezi Hradcem Králové a Jičínem bude od pondělí 20. května kyvadlový provoz. Důvodem je výstavba kruhového objezdu na I/35, přes který Hořice získají napojení na nyní budovanou dálnici D35. Stavba okružní křižovatky začala na konci března, hotová má být do konce června.

Dosud řidiči přes budovaný rondel projíždějí obousměrně za omezené rychlosti a v zúženém jízdním profilu. "Od 3. června bude doprava převedena na nově vybudovaný prstenec okružní křižovatky a stavba bude pokračovat na druhé polovině stále za kyvadlové dopravy," uvedlo ŘSD. Kvůli stavbě také Hořice dočasně přišly o jedno z napojení na silnici I/35.

V samotných Hořicích kvůli očekávanému zhoustnutí dopravy od pondělí opět začnou fungovat semafory na křižovatce u Batalionu. Semafory budou v provozu pouze v souběhu s kyvadlovou dopravou na I/35.

Stavbu úseku dálnice D35 mezi Hořicemi na Jičínsku a Sadovou na Hradecku zahájilo ŘSD loni v listopadu. Silnice v délce 10,5 kilometru by měla stát 2,44 miliardy korun bez DPH a auta by po ní měla začít jezdit v roce 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na I/35 u Hořic bude od 20. 5. kvůli stavbě kruhového objezdu kyvadlový provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.