Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Nové dětské hřiště v Trutnově potěší od pátku děti i rodiče

Každé nové dětské hřiště se hodí. Na tom se shodnou snad všichni rodiče. Jedno takové budou mít od pátku k dispozici v Trutnově vedle Dvoračky.

Prolézačka se skluzavkou ve tvaru slona, houpačka či kladina. Vedle Dvoračky vybudovaly Technické služby Trutnov, s. r. o., nové dětské hřiště. Zprovozněno bude už ztíra.

Nové veřejné dětské hřiště s řadou dobrodružných hracích prvků stojí vedle restaurace Dvoračka. Je určeno pro děti ve věku od 3 do 14 let. „Dvoračka je oblíbeným výletním cílem pro cyklisty, pro pěší i pro rodiny s dětmi. Proto jsme se rozhodli obnovit, respektive zásadním způsobem zrekonstruovat staré dětské hřiště, rozšířit jeho plochu a doplnit nabídku herních prvků,“ vysvětlil v tiskové zprávě Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Děti se mohou těšit na hromadnou houpačku zvanou hnízdo, na kladinu, skluzavku, lanový mostek, dřevěný domeček či různé síťové prolézačky. Pro Technické služby Trutnov, s. r.  o., prvky dodala firma hriste.cz. Vybudování herního areálu vyšlo na 931 tisíc Kč. „Prvky zde byly osazeny už zkraje roku, nicméně jsme čekali, až povyroste čerstvě zasetá tráva, aby nebyla hned zničena. Od pátku 17. května mohou děti hřiště na plno využívat, je otevřeno pro všechny, není součástí restaurace,“ dodává trutnovský místostarosta.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, Dvoračky, hřiště, děti, rodiče, ČR, město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové dětské hřiště v Trutnově potěší od pátku děti i rodiče  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.