Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Opatovická elektrárna zavřela kohoutek s teplem

Elektrárna Opatovice ukončila dneska topnou sezonu. Podle meteorologické předpovědi už nebude další vytápění nutné. Celková spotřeba tepla v topném období byla proti předchozímu roku nižší přibližně o osm procent.

"Jednalo se o nejteplejší období za posledních více než 60 let. Začátek vytápění byl odložen až na 9. října, což je o měsíc později než obvykle," uvedla mluvčí elektrárny Hana Počtová. I když začátkem dubna byly nadprůměrně teplé dny, kvůli krátkodobému návratu chladnějšího počasí musela elektrárna dodávku tepla ještě udržet. Nyní s příchodem stabilně teplého počasí může topnou sezonu bezpečně ukončit.

Podle statistiky Teplárenského sdružení ČR byl v topné sezoně z pohledu spotřeby průměrný pouze leden a listopad. V září se netopilo vůbec a silně podprůměrná spotřeba byla kvůli teplému počasí v říjnu a únoru, uvedla již dříve Počtová.

Elektrárna v Opatovicích (EOP) zajišťuje kombinovanou výrobu elektřiny a tepla o celkovém tepelném výkonu 698 megawattů (MW). O dodávky a prodej tepla z EOP se stará společnost EOP Distribuce, jež zásobuje teplem 63.000 domácností a mnoho dalších průmyslových, podnikatelských či veřejnoprávních subjektů. Soustavu zásobování teplem tvoří přibližně 319 kilometrů tepelných sítí, v regionu Hradec Králové – Pardubice – Chrudim. Vlastníkem je prostřednictvím své dceřiné společnosti EP Energy Energetický a průmyslový holding, který ovládá miliardář Daniel Křetínský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Elektrárna Opatovice nad Labem

Štítky teplo, elektrárna, Opatovice, ČR, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opatovická elektrárna zavřela kohoutek s teplem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.