Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hradecký dres po dvouleté pauze oblékne gólman Novotný

Vedení hokejového klubu z Hradce Králové už má o gólmanech na příští sezonu jasno. Hradeckou branku bude střežit duo Škorvánek - Novotný. Poslední jmenovaný se do klubu vrací po dvou letech.

Prostor mezi tyčemi pohlídá v další sezoně naší nejvyšší hokejové ligy dvaatřicetiletý Filip Novotný, jenž vytvoří duo se svým novým slovenským kolegou Stanislavem Škorvánkem. Odchovanec Jihlavy se na východ Čech vrací po dvou sezonách v barvách Mladé Boleslavi.

Syn bývalého extraligového brankáře Marka Novotného začínal s hokejem v Jihlavě, z které se propracoval do mládežnických reprezentačních výběrů, aby ještě jako junior zamířil do Sparty. V Praze si vybojoval první starty v extralize, odrazil se také k angažmá v KHL. Následně se usadil v Karlových Varech, kde se stal jasnou jedničkou a také mimo jiné prvním přímým brankářským střelcem gólu v Tipsport extralize.

Hradci Králové v sezoně 2021/22 pomohl po trejdu za Štěpána Lukeše k velkému úspěchu – vítězství v základní části a historickému zisku Prezidentského poháru. Své krátké působení zakončil Filip Novotný smolným vyřazením ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví. Po dvou letech právě u Bruslařů přichází dvaatřicetiletý zkušený gólman navázat na předchozí angažmá pod Bílou věží.

 „O Filipa měli trenéři zájem již v loňské sezoně, kdy jsme permanentně řešili problémy s gólmany, což však nevyšlo. Poté, co jsme se domluvili na smlouvě se Staňem Škorvánkem, jsme k němu hledali zkušeného českého brankáře, který by splňoval naše požadavky. Z možností, které byly na hráčském trhu, se všichni trenéři jednomyslně shodli na Filipovi. Jelikož i Filip měl velký zájem na opětovném působení v naší organizaci, došlo velmi rychle k dohodě a podpisu dvouletého kontraktu. Doufám, že Filip v našem dresu uplatní všechny svoje přednosti a zkušenosti, které ve své dosavadní kariéře nasbíral," uvedl v tiskové zprávě generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HCHK

Štítky Kmoníček, HCHK, gólman, brankář, hokej, extraligy, Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký dres po dvouleté pauze oblékne gólman Novotný  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.