Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Za vatrou vyrazí lidé na Biřičku, Stříbrný rybník i k Lachtanovi

Třicátý den byl kdysi nazýván filipojakubskou nocí, v současné době je to den, kdy se pálí čarodějnice. Vatry vzplanou po celém Hradci Králové a nejen tam.

HRADECKO

Za ohněm můžou lidé zítra vyrazit mimo jiné na Stříbrný rybník. Program v areálu kempu začne v 17 hodin, vlastní zapálení ohně přijde na řadu o dvě hodiny později. Kromě pálení čarodějnic bude možnost opékání uzeniny, soutěže a úkoly pro děti, průvod, výstava autokrosových závodních speciálů či noční hororová stezka. Vstup bude zdarma.

Pozadu nezůstane ani Moravské Předměstí. Sirkou škrtnou a vatru zapálí v 17 hodin v prostoru dětského hřiště U Lachtana. Akce začne opékáním buřtů na malém ohni a prohlídkou hasičské techniky, v 18 hodin pak vzplane vatra.

V arálu malšovické arény se poslední dubnový den budou od 14 hodin konat Čarodějnice pod lízátky. Slet čarodějnic s hudbou, divadlem i soutěžemi bude možné navštívit 30. dubna od 13 hodin u rybníka Biřička na Novém Hradci Králové. 

RYCHNOVSKO

V Týništi nad Orlicí na Mírovém náměstí se koná 15. ročník Čarodějnic.  Program začíná v 16 hod a vystoupí tady čtyři kapely. 

PARDUBICKO

Vedle v Pardubicích se můžou lidé těšit na pálení čarodjěnic v areálu letního kina u Wonkova mostu 28. dubna 2024 od 17 hodin. Chybět nebudou soutěže pro děti, skákací hrad, kolotoč pro děti, ukázky leteckého modelářství. Na místě si můžete zakoupit občerstvení i buřty na opékání. 

Živo bude také na pardubickém letišti, kde se koná Den IZS. Začne se v 16 hodin. Lidé zde uvidí ukázku techniky Armády ČR a záchranářských složek, nebudou chybět ani pouťové atrakce. 

TRUTNOVSKO

Čarodějnice pořádá i Camp Dolce Hostinec Dvoračka. a stezku pro děti si užijí malí i velci u fotbalového hriště Fk Volanov. Vatra nebude chybět ani na fotbalovém hřišti v Mladých Bukách.

CHRUDIMSKO

Těšit se můžete i na Chrástecký majáles, který bude letos rozdělen na odpoledne a odpolední blok. Dopoledne bude za účasti žáků všech našich škol na Náměstí vztyčena májka. Odpoledne bude probíhat kulturní a zábavný program. V plánu je dětská diskotéka i lampionový průvod. Pálit oheň se bude po 19 hod.

V Chrudimi v Leťáku začne zábavný program už v 16 hodin. Součástí budou hry, stezka a workshopy pro děti, rej masek, fireshow i zapálení hranice s čarodějnicí. Ty se slétnou také do Nasavrk. O půl šesté večer vše začne čarodějnickým tancem.

JÍČINSKO

Ohně budou zapáleny i na Jičínsku. Po osmnácté hodině v Rovensku pod Troskami na Paldě.  

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky čarodějnice, pálení, Hradec Králové, vatra, oheň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vatrou vyrazí lidé na Biřičku, Stříbrný rybník i k Lachtanovi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.