Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Trutnově vysázeli ke Dni Země švestky a jabloně

Trutnov oslavil Den Země tím, že vysázel nové stromky. Sázení se zúčastnili zaměstnanci radnice i děti z mateřské školy. Do země šly švestky a jabloně.

Jako v předchozích dvou letech i letos se v Trutnově na Den Země sázelo. Pokračuje se ve výsadbě ovocné aleje na Kryblici nad areálem pro pálkové sporty podél cesty k zahrádkářské kolonii. „Stávající alej jsme prodloužili o dalších 30 ovocných stromů. Druhově je velmi rozmanitá, lidé zde naleznou jabloně, hrušně, švestky, třešně a višně. Vždy sázíme vzrostlejší stromy, tudíž ještě daný rok nesou první plody,“ popisuje Vendula Kasperová, vedoucí Odboru životního prostředí MěÚ Trutnov.

Do sázení se zapojily děti z 5 pracovišť Mateřské školy Trutnov, celkem jich přišlo zhruba 100. Kromě sázení na ně čekaly edukativní hry zaměřené na přírodu, které přichystaly Lesy a parky Trutnov, s. r. o. Přípravu sázení provedli zaměstnanci Technických služeb Trutnov. Celou akci podpořila Nadace ČEZ částkou necelých 117.000 Kč. Pokryla tak většinu nákladů na sázení, které činily 143.000 Kč. „Moc si vážím podpory Nadace ČEZ, která přispěla na nákup stromů, a děkuji Lubomíru Burkoňovi, který pro výsadbu poskytl pozemky. Skutečnost, že se město, velká energetická společnost a významný regionální zemědělec dokáží spojit pro dobrou věc, je povzbudivá,“ dodává Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, Den země, stromy, švěstka, jabloň, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově vysázeli ke Dni Země švestky a jabloně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.