Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Senátora za Náchodsko bude obhajovat Červíček z ODS. Má podporu dalších stran

Kandidátem ODS pro podzimní senátní volby v obvodu 47 Náchod bude dosavadní senátor a hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Má příslib podpory od lidovců, STAN i TOP 09. Červíček je také lídrem společné kandidátky koalice ODS, KDU-ČSL, Východočechů s podporou VPM pro podzimní krajské volby v Královéhradeckém kraji. Koalice dnes v Hradci Králové podepsala koaliční smlouvu.

"Budu se ucházet i o post senátora. Jsem bytostně přesvědčen o tom, že pozice hejtmana a senátora přináší našemu regionu velký užitek, protože jako hejtman řídíte (kraj) a jako senátor mnoho věcí zařizujete. Takto široké podpory i od ostatních politických subjektů si velmi vážím," řekl Červíček.

Souběh obou funkcí se podle něj ukázal velkým přínosem nejen při zvládání dopadů pandemie koronaviru, ale i ekonomické krize související s válkou na Ukrajině a migrační vlnou z této země. Je toho názoru, že by senátoři měli zastupovat především regionální zájmy.

"V KDU-ČSL jsme předběžně dohodnuti, že bychom podpořili společného kandidáta Martina Červíčka," řekl náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Poslední senátní volby na Náchodsku v roce 2018 vyhrál ve druhém kole bývalý policejní prezident, tehdejší náměstek hejtmana Červíček právě nad Bělobrádkem, který byl tehdy předsedu KDU-ČSL. Za ANO před šesti lety kandidoval Petr Koleta, který skončil třetí.

Dalším známým kandidátem pro letošní podzimní volby do Senátu v obvodu Náchod je starosta dvanáctitisícové Jaroměře Jan Borůvka z hnutí ANO. Rozhodl o tom v polovině dubna krajský sněm hnutí ANO v Hradci Králové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ODS

Štítky ČR, volby, ODS, senát, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senátora za Náchodsko bude obhajovat Červíček z ODS. Má podporu dalších stran  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.