Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové pošle do Afriky přes dvě stě kol

Stovky lidí vyslyšelo apel hradecké radnice a přinesly kola, která už nepoužívají. Ty teď v rámci sbírky Kola pro Afriku poputují do Gambie. Podařilo se jich seskupit přes dvě stě.

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů, Univerzity Hradec Králové i dalších partnerů se podařilo doposud nasbírat 208 jízdních kol, která budou v následujících měsících odeslána do africké Gambie. Zájem veřejnosti byl v této výzvě značný, město proto plánuje celou akci na podzim zopakovat.

„V rámci Evropského týdne mobility, který se koná vždy v polovině září, jsme se přihlásili k povedené iniciativě Kola pro Afriku. Do centrálního skladu tak postupně mířila silniční, horská i dětská jízdní kola. Počítaly se i stroje, které můžeme považovat za vrak, každopádně v tomto případě mohou ještě posloužit někomu jinému. Celkem se podařilo nashromáždit 208 kusů,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek primátorky pro oblast rozvoje města Lukáš Řádek.

Mezi jízdními koly bylo nejvíce kol do města, celkem 87, početný byl i zástup horských kol, kterých zaměstnanci magistrátu napočítali 29, dalších 27 se řadí do kategorie dětských a menších kol. Zbytek jízdních kol byly spíše vraky, které ale bude možné ještě recyklovat.

Ohodnoť článek

Foto Město Hradec Králové

Štítky Afrika, sbírka, kola, pomoc, Hradec Králové, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové pošle do Afriky přes dvě stě kol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.