Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Hradci Králové se koná Majáles. Na letiště zamíří tisíce fanoušků

Hradecký Majáles patří mezi největší východočeské festivaly na východě Čech a každým rokem zahajuje východočeskou festivalovou sezonu. Letos se koná v sobotu 20. května v Parku 360 na letišti v Hradci Králové. Kromě toho je však na programu například Hradec na bruslích nebo Majálesový průvod.

Víkend v hradeckém kraji proprší. Teploty se nedostanou nad deset stupňů

Během víkendu nás v Královéhradeckém kraji letní počasí nečeká. Ba naopak. Prakticky celé dva dny nás budou trápit dešťové a na horách dokonce sněhové přeháňky. Teploty se přitom nedostanou nad hranici deseti stupňů Celsia.

Majálesový průvod

Majálesový průvod se v Hradci Králové pořádá pravidelně od roku 2006. I letos vyrazí v sobotu až k místu konání hlavních oslav.  

Teprve podruhé bude tento průvod spojený s vystoupením velkých kapel, které zazpívají na alegorických vozech. Každá z vysokých škol má vlastního zástupce. Za UHK bude zpívat Mikolas, za UNOB Chinaski, za UK Ewa Farna a za všechny střední školy Mirai.  

Pokud chcete být součástí průvodu, stačí přijít na louku U Pileťáku, kde je sraz v 10:15. Jen o 15 minut později studenti a kapely průvod zahájí. Průvod bude trvat zhruba hodinu a po přesunu na hradecké letiště oficiálně zahájí hlavní oslavy.  

Na hradecký Majáles budou pendlovat bezplatné autobusy

Už tuto sobotu bude v Hradci Králové další ročník Majálesu a ke královéhradeckému letišti do Parku 360 se budou stahovat tisíce hudebních fanoušků. Po dopravní stránce by o ně mělo být postaráno. Mezi centrem a letištěm bude zavedená bezplatná...

Hradecký Majáles

Letos poprvé se bude samotná hlavní oslava konat v Parku360 na hradeckém letišti. Hlavní výhodou je větší kapacita, díky které je možné dokoupit poslední vstupenky. Samotný areál se otevře v 11:30. Během celého dne se na podiích vystřídá například skupina Mirai, Mikolas Josef, Ewa Farna, Chinaski, Jaroslav Uhlíř, Grey 256, Dorian nebo Sima. Celkem jde o 25 interpretů.  

Během návštěvy Hradeckého Majálesu organizátoři doporučují nainstalovat aplikaci Majáles, která je k dostání jak v Appstoru, tak Playstoru. Návštěvníci v ní mají všechny potřebné informace, a to včetně programu.  

Do areálu je zakázán vstup se zvířaty, vodními dýmkami, zbraněmi nebo vlastním jídlem a pitím. „Pokud budete mít v batohu své jídlo a pití, budete požádání o jeho zkonzumování před vstupem do areálu,“ uvádí pořadatel na svém webu.  

V případě, že na Majáles chcete autem, je dobré si předem zakoupit parkovací místo (podobně jako vstupenku). Výrazně se tím urychlí odbavení. Pokud se chystáte pěšky, můžete využít kyvadlovou dopravu, která bude návštěvníky vozit od Šimkových sadů až na letiště. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hradecký Majáles

Štítky letiště, Hradec Králové, slavnost, Česko, Mikolas Josef, Ewa Farna, Mirai, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se koná Majáles. Na letiště zamíří tisíce fanoušků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.