Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Tenisté budou mít v Náchodě-Bělovsi zbrusu novou halu

Srdce fanoušků tenisových dvorců v Náchodě-Bělovci zaplesá. Stavět se tady bude nová tenisová hala. Staveniště už bylo předáno stavební firmě.

V Náchodě-Bělovsi vyroste nová hala pro tenis. „V první řadě patří poděkování za to, že vznikne nové zázemí pro tenis v Náchodě samotným náchodským tenistům, kteří měli tu odvahu a věřili nám, že novou tenisovou halu postavíme a převedli městu za tímto účelem potřebné pozemky,“ uvedl při předání stavby starosta Jan Birke.

V novostavbě tenisové haly, která je navržena na jednoduchém obdélníkovém půdorysu o max. rozměrech 39,04 m x 56,24 m, budou umístěny tři tenisové kurty, v tenisovém areálu další dva venkovní. Hala bude sloužit zejména pro rekreační sportování, její parametry budou splňovat i podmínky pro pořádání oblastních tenisových soutěží.

Vlastní práce zahájí stavební firma v příštím týdnu. Během následujících tři sta dní vznikne ve stávajícím tenisovém areálu novostavba tenisové haly a současně bude provedena celková rekonstrukce areálu za přibližně 42 mil. Kč. Rekonstrukce zahrnuje stavební úpravy hygienického zázemí areálu, opravu oplocení a nové venkovní kurty a zpevněné plochy.

Úprav se dočká i technická infrastruktura – bude vybudována nová přípojka dešťové kanalizace včetně dešťové a splaškové kanalizace v rámci celého areálu, vodovod, plynovod, nová drenáž u venkovních tenisových kurtů a nové vedení nízkého napětí a sdělovacího kabelu.

„Na stavbu tenisové haly jsme si tzv. našetřili. Tenisový klub na její realizaci čeká už léta a její stavba je pro město Náchod důležitá. Plníme tím závazek, který jsme tenistům při převodu pozemků na město dali již v roce 2020. Aktuálně je podána žádost o dotaci na její výstavbu na Národní sportovní agentuře,“ upřesnil v tiskové zprávě místostarosta Jan Čtvrtečka.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky tenis, hala, Náchod, výstavba, sport, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisté budou mít v Náchodě-Bělovsi zbrusu novou halu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.