Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradecká nemocnice bude hledat firmu na stavbu kliniky infekčních nemocí

V Hradci Králové vyroste nový Pavilon kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky. Cenovka bude kolem devíti set milionů korun. Fakultní nemocnice Hradce Králové vypíše na podzim výběrové řízení na dodavatele.

Předpokládaný termín zahájení stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky je stanoven na jarní měsíce roku 2025, stavba by měla být dokončena v roce 2027.

„Výstavba nového pavilonu přinese výrazné zlepšení podmínek pro ambulantní i hospitalizované pacienty s infekčními a kožními onemocněními, umožní efektivnější izolaci infekčních pacientů a přinese samozřejmě lepší podmínky pro personál nemocnice,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Aleš Herman.

Nemocnice většinu nákladů na stavbu plánuje získat z evropských fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Část peněz uhradí z vlastních prostředků.

Nový trojúhelníkový objekt se sedmi nadzemními podlažími s vnitřním atriem by měl vzniknout na kraji areálu FN HK přiléhajícímu k silničnímu okruhu mezi objektem neurochirurgické kliniky a budovami laboratorních oborů. V nově připravovaném objektu bude umístěna kromě kliniky infekčních nemocí včetně Centra očkování a cestovní medicíny také klinika nemocí kožních a pohlavních.

Klinika infekčních nemocí dosud sídlí v budově, která byla uvedena do provozu v roce 1929 a i přes provedené částečné rekonstrukce v minulosti objekt nesplňuje současné požadavky na moderní pracoviště pečující o pacienty s infekčními onemocněními. Hradecká klinika infekčních nemocí je jedinou infekční klinikou v Královéhradeckém kraji, každoročně je na klinice hospitalizováno na 1 300 až 1 500 pacientů, zhruba 15 000 pacientů je v každoročně v ambulantní péči. Klinika nemocí kožních a pohlavních FN HK zajišťuje komplexní služby pacientům, každoročně ošetří více než 23 000 pacientů v ambulantní i lůžkové části.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNHK

Štítky FNHK, klinika, tendr, výstavba, Hradec Králové, ČR, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice bude hledat firmu na stavbu kliniky infekčních nemocí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.