Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za týden uzavírky Pražského mostu řešila policie 142 nerespektování zákazu vjezdu

Už přes týden je v centru Hradce Králové uzavřený Pražský most přes Labe. Ten spojuje vnitřní okruh s Gočárovou třídou a Ulrichovým náměstím. Mohou přes něj jen vozy IZS a také MHD. Pro ostatní platí úplný zákaz. Za prvních sedm dní městská policie řešila 142 přestupků spojených právě se zákazem vjezdu.

Podle informací, které Hradecká Drbna zjistila přímo na místě rozdávají strážníci pokuty. Ty se mohou pohybovat i od 500 do 1500 korun. Někteří se nebojí zákaz porušit i přesto, že řídí pod vlivem alkoholu. Jednoho takového řidiče městská policie řešila při noční kontrole.  

„Komunikoval obtížně a z jeho dechu byl cítit alkohol. Dechová zkouška mu prokázala 2,17 promile alkoholu,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Za týden, kdy platí na Pražském mostě zákaz vjezdu všem vozidlům, řešila městská policie již 142 přestupků. 

Pražský most se uzavřel 8. dubna. Jen týden poté, co odstartovala velká přestavba křižovatky Mileta. Řadu řidičů rozhodnutí města zaskočilo. Během opravy mostu se po jedné straně ulice dostane jen MHD a také vozy policistů, hasičů a záchranky. Přes most můžou i pěší. Všichni ostatní musí po objízdné trase, která vede po Tylově nábřeží a přes Tylův most.  

„Každý rok se snažíme spolu s Technickými službami o potřebnou údržbu alespoň jednoho hradeckého mostu. Údržbové práce památkově chráněné stavby jako je Pražský most nejsou ale jednoduché a musí se řádně připravit. Po konzultaci s památkáři je letos hotová projektová dokumentace, navíc zde v polovině srpna povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek Pavel Vrbický (Piráti). 

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Pražský most, policie, alkohol, obecní policie, Drbna.cz, Ironman, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden uzavírky Pražského mostu řešila policie 142 nerespektování zákazu vjezdu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.