Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Královéhradecký kraj rozdělí mezi filmaře šest milionů. Podpoří pět projektů

Královéhradecký kraj rozdělí letos mezi filmaře v dotačním programu na podporu audiovizuální tvorby šest milionů korun. Cílem je poskytnout neinvestiční finanční podporu pěti produkcím, mezi kterými jsou jak celovečerní filmy, tak jeden televizní seriál. Produkce podpořených filmů část natáčení stráví v Královéhradeckém kraji.

"Cílem je rozvoj tvůrčí činnosti v oblasti filmové tvorby a ekonomický přínos pro subjekty nejen z kulturního a kreativního sektoru v kraji. Věřím, že tento dotační program bude mít také dopad na destinační potenciál našeho kraje. Audiovizuální tvorba je mimořádně důležitým prostředkem pro rozvoj kreativity a kulturního dědictví," uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová (Východočeši).

Královéhradecký kraj měl ve výzvě připraveno šest milionů korun a produkční společnosti mohly požádat o podporu až do výše 80 procent uznatelných nákladů projektu. Přihlásilo se 12 uchazečů, z nichž bylo na základě hodnoticích kritérií vybráno pět k podpoře. Doba projektů je stanovena od 1. ledna 2024 do 31. prosince 2026.

Jedním z podpořených projektů je snímek Dovolená v Českém ráji mladého režiséra a scenáristy Adama Kolomana Rybanského, který pochází z Třebechovic pod Orebem. V Královéhradeckém kraji je v plánu 13 natáčecích dní, při kterých filmaři využijí místní služby, ať už pro ubytování a stravování štábu, pronájem lokací, nájem komparzu a další služby. Děj filmu se odehrává v Českém ráji v okolí zříceniny hradu Trosky na pomezí Libereckého a Královéhradeckého kraje.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, film, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj rozdělí mezi filmaře šest milionů. Podpoří pět projektů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.