Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocnice v Hradci Králové podala výpověď z nájmu firmě, která provozuje následnou péči

Fakultní nemocnice Hradec Králové (FN HK) podala výpověď z nájmu společnosti Estrella Health. Nemocnice pronajala firmě nevyužívané prostory v areálu staré nemocnice, kde firma provozuje následnou péči. Důvodem výpovědi je neplacení dohodnutého nájemného a nákladů za energie a vodu ve výši 10,7 milionu korun a neplnění dalších smluvních závazků. Na spor upozornila Česká televize (ČT), podle ní se Estrelly zastal Nejvyšší soud.

"Nemocnice podala výpověď z nájmu a požaduje vyklizení prostor. V současné době běží řada soudních sporů týkajících se této věci. S ohledem na probíhající soudní spory nebudeme sdělovat bližší informace," řekl mluvčí FN HK Jan Špelda.

Podle ČT firma dluhy popírá a tvrdí, že do budovy investovala desítky milionů, přičemž nemocnice je ochotná investice Estrelle zaplatit. "Nějaké dluhy tam budou, ale v žádném případě ne v této výši," řekl ČT ředitel firmy David Hanzl.

Estrella podle ČT zůstává v areálu staré nemocnice u řeky Orlice, přestože dostala výpověď, kterou potvrdil soud. Podle rozhodnutí soudu firma měla vyklidit prostory v lednu, ale Nejvyšší soud vykonatelnost rozhodnutí odložil, uvedla ČT. Firma se mimo jiné hájí tím, že do budovy, kde působí, investovala desítky milionů korun. Nemocnice objednala posudek a je připravena investice firmy uhradit.

Mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechmann ČT řekl, že soudní spory nic nemění na tom, že Estrella může poskytovat zdravotní služby.

Společnost Estrella Health působí v následné zdravotní péči. Na začátku roku 2021 otevřela ve zrekonstruovaných prostorách tzv. staré nemocnice FN HK nové komplexní zařízení pro péči o pacienty následné intenzivní péče (NIP), uvedla firma na webu.

Fakultní nemocnice Hradec Králové je největším zdravotnickým zařízením ve východních Čechách, pracuje v ní přes 5000 zaměstnanců a má víc než 40 zdravotnických pracovišť.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, nemocnice, správa, firmy, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Hradci Králové podala výpověď z nájmu firmě, která provozuje následnou péči  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.