Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecký Ironman přivítá i hendikepované milovníky sportovního adrenalinu

Zhruba čtyři měsíce zbývají v Hradci Králové do velké sportovní události, kterou bude v polovině srpna Ironman 70.3. Sportovní napětí a adrenalin při takových akcích se snad nedá ani pospat, to se musí zažít, shodují se sportovci. V Hradci Králové dostanou šanci i závodníci s hendikepem.

Ironman 70.3 Hradec Králové je historicky prvním závodem tohoto typu v ČR. Zúčastnit se může kdokoliv a ve startovní listině již nyní figuruje několik hendikepovaných závodníků, kteří se na startu objeví.

Jedná se například o Ondřeje Zmeškala, který o zrak přišel ve dvaceti letech. Na start prvního závodu Ironman 70.3 v ČR se postaví třeba nevidomý Marek Moflár, který se zúčastní společně s vodičem Janem Strangmüllerem. Marek je téměř od narození nevidomý. Dříve se věnoval cyklistice, jeho první triatlonové krůčky začaly v roce 2015. Zúčastnil se Ironmana v Barceloně i dalších triatlonových závodů a od roku 2019 spolupracuje s vodičem Janem Strangmüllerem. „Ironman v Hradci je pro mě nejen závodem, ale především symbolem nového začátku a mojí touhy vrátit se zpět do formy. Závod je pro mě důkazem, že i přes překážky můžu pokračovat v tom, co miluji,“ tvrdí.

Na startu nebude chybět jedenáctinásobná účastnice triatlonových závodů Petra Václavková. „První závod jsem si vybrala co nejkratší plavání 300 metrů a asi dva týdny před závodem jsem šla zkusit, jestli tu dálku uplavu. Bolelo mě za krkem, záda, no peklo. Ale to natěšení, že pak pojedu devět kilometrů na kole a tři kilometry poběžím bylo tak velké, že jsem si řekla, že ten strach z vody překonám a uplavu to“. Ironman 70.3 Hradec Králové je nejen sportovní událostí, ale také místem, kde se setkávají odvaha, síla a inspirace. „Těšíme se na účastníky, kteří nás svými příběhy obohatí a ukážou, že i přes hendikep můžeme dosáhnout úspěchů,“ uvedli pořadatlé.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Ironman, závod, Hradec Králové, hendikepovaní, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Ironman přivítá i hendikepované milovníky sportovního adrenalinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.