Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat nová křižovatka Mileta v Hradci Králové po dokončení?

Variant nové podoby křižovatky Mileta na Gočárově okruhu v Hradci Králové bylo několik. Jedna dokonce počítala s mimoúrovňovým křížením. Současný stav už nestíhal držet krok s hustotou dopravy, a proto se kompletně celý dopravní uzel změní. Jak bude vypadat po rekonstrukci? Na to se můžete podívat ve vizualizacích.

Během 29 měsíců dojde ke kompletnímu přebudování dopravního uzlu. Způsob dopravy se upraví do takzvaných řadících pruhů a přibydou nové bypassy pro odbočení vpravo. Nová bude i zastávka MHD, inženýrské sítě nebo podchody pro cyklisty a pěší. Pokud půjde vše podle plánu, hotovo bude do konce roku 2026.   

Vedle toho vznikne směrem na Vysokou nad Labem další křižovatka, takzvaná malá Mileta, která mimo jiné propojí s okruhem fakultní nemocnici a Benešovu třídy. Nové napojení bude mít Moravské Předměstí. Do křižovatky bude ústit výjezd pro záchranářská vozidla.   

„Pro nás je to vlastně asi nejdražší a největší rekonstrukce křižovatky v České republice. Práce s takto velkým rozsahem si snad ani nepamatuji,“ řekl na zahájení ředitel ŘSD Radek Mátl.   

Přebudování křižovatky vyjde na zhruba 522 milionů korun bez DPH. Největší část hradí stát ze svého fondu dopravní infrastruktury. V tomto případě jde o 308 milionů korun. 187 milionů zaplatí město a zbylých pět procent ve výši 27 milionů jde za kasou Královéhradeckého kraje.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Česko, Královéhradecký kraj, doprava, Vysoká nad Labem, Benešov, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Michal

Z Benešovky se stane dálnice

Úterý, 9. dubna 2024, 08:42Odpovědět

VIZUALIZACE: Jak bude vypadat nová křižovatka Mileta v Hradci Králové po dokončení?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.