Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dvůr Králové pořídí novou trailovou trasu. Doplní současnou modrou nad nemocnicí

Po zimní přestávce ve Dvoře Králové nad Labem opět začíná fungovat takzvaný Modrý trail. Ten měří 850 metrů a zájemci ho najdou v lokalitě nad nemocnicí. Radnice však připravuje i druhou trasu, která bude o něco náročnější.

Tenkrát takzvaného Červeného trailu. „Pro stavbu jsme se rozhodli i s ohledem na stále vzrůstající zájem veřejnosti, která trasy nad nemocnicí využívá,“ vysvětluje ve zprávě místostarosta Jan Helbich.

V současné době radnice hledá společnost, která by ho postavila a celý projekt zrealizovala. Nová trasa by měla být dlouhá přes 1300 metrů a mělo by se jednat o kombinaci krátkých přímých úseků a klopených zatáček v terénu.

Nová trasa by měla vyjít na 1,3 milionu korun. Část prostředků se podaří zaplatit z dotace, která je ve výši 350 tisíc korun. Poskytnul ji Královéhradecký kraj.

Začátek původního modrého trailu je u křižovatky lesních cest nad nemocnicí a jeho konce ústí k Vrchlického ulici. Jde o jednu z nejlehčích variant a zvládnou ho sjet i děti. 

“Prosíme bikery, aby respektovali provozní řád trailu. Ve zkráceném znění ho naleznou na ceduli nainstalované na začátku tras,” vysvětluje na webu města Miroslava Kameníková.  

Ohodnoť článek

Foto fdr-images | Pixabay

Štítky nemocnice, Dvůr Králové nad Labem, Královéhradecký kraj, trail, Dvůr Králové, sport, kolo, dotace, červená, modrá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové pořídí novou trailovou trasu. Doplní současnou modrou nad nemocnicí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.