Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karatisté v Jičíně se dočkali, nadělili si novou tělocvičnu

Srdce bojovníků v Jičíně zaplesalo. Jičínský klub okinawského karate RBKA – Shubukan ČR otevřel novou tělocvičnu. Oficiálně nese název Centrum bojových umění.

Tradiční označení tělocvičny je dojo. To znamená zázemí, útočiště, zkrátka středisko pro všechny nadšence do bojových umění. Nová tělocvična vznikla po náročné přestavbě staré truhlárny, která je v majetku města Jičín, stojí v areálu ZŠ Železnická a byla určena k demolici.

Členové jičínského klubu v čele s Janem Gyurisem si budovu sami vytipovali a také financovali vlastní rekonstrukci. S vybudováním centra sice pomohly město Jičín i Královéhradecký kraj, naprostou většinu si však museli zajistit přímo jičínští karatisté. Záměr měl dlouhodobou podporu od jičínské samosprávy, konkrétně od místostarosty Mgr. Petra Hamáčka a starosty JUDr. Jana Malého.

„Myslím, že je opravdu velké štěstí, že je v Jičíně někdo jako pan Gyuris, který ze země doslova vyrubal krásné dojo. Stojí za tím obrovské úsilí a odhodlání. Navíc zatrénovat si s Janem Gyurisem je v celosvětové komunitě kolem okinawského karate opravdu čest, a tak nebude výjimečné potkat v novém doju karatisty z celého světa,“ popisuje místostarosta Petr Hamáček.

Na slavnostní představení haly dne 30. března se přijel podívat až z Okinawy pan Takeshi Uema, který je ředitelem asociace Shubukan. V japonském jazyce popřál jičínskému klubu mnoho úspěchů a nových členů. Ocenil především manžele Gyurisovi, kteří do toho dali opravdu všechno.

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky centrum, Jičín, bojové sporty, sport, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté v Jičíně se dočkali, nadělili si novou tělocvičnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.