Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jakub se vrací, v Náchodě opět po pauze poteče z prameníku léčivá Ida

Lidé si opět budou moci přijít stočit do připravených lahví legendární běloveskou kyselku Ida. Už zítra v Náchodě obnoví tuto tradici. Jedná se o další důležitý krok k obnově lázeňství ve městě.

Po dlouhých letech se prameník Jakub v areálu Velkých lázní u řeky Metuje otevírá pro veřejnost. Stane se tak zítra v patnáct hodin. "Jedná se o další důležitý krok k obnově lázeňské tradice v našem městě," uvedla v tiskové zprávě mluvčí Náchoda Nina Adlof.

Letos byla zahájena realizace dalšího významného česko-polského projektu „Balneum Glacensis". Město Náchod v rámci projektu obnoví bývalou lázeňskou kolonádu IDA ve Velkých lázních, které bude navrácen historický vzhled z přelomu 19. a 20. století. Po dokončení se budova stane nejen odpočinkovým místem s prameništěm minerální vody, ale vznikne zde i nová unikátní expozice mapující historii lázeňství v Náchodě.

Město Náchod získalo začátkem loňského roku ochranné známky a je tedy jediným oprávněným uživatelem vody z vrtů IDA. Opětovné otevření prameníku, jehož historie sahá do třicátých let minulého století, je dalším významným krokem k obnově lázeňství. A na světě jsou i další plány.

DA, které chce vrátit historický vzhled z přelomu 19. a 20. století. Po dokončení se budova stane nejen odpočinkovým místem s prameništěm minerální vody, ale vznikne zde i nová unikátní expozice mapující historii lázeňství v Náchodě.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky Ida, prameník, Náchod, ČR, lázeňství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub se vrací, v Náchodě opět po pauze poteče z prameníku léčivá Ida  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.