Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z křižovatky na silnici do zóny Solnice bude kruhový objezd

Silničáři přebudují průsečnou křižovatku na silnici II/321 do průmyslové zóny Solnice - Kvasiny na Rychnovsku na bezpečnější kruhový objezd. Křižovatka je v lokalitě U Voříšku na silnici mezi Častolovicemi a Solnicí, ústí do ní také silnice od Rychnova nad Kněžnou a Třebešova.

Stavba za odhadovaných 45 milionů korun by měla začít v červnu, hotová má být letos. Silnice II/321 je zatížená zejména kamionovou dopravou, která míří do průmyslové zóny, kde je největší továrnou závod automobilky Škoda Auto. Na křižovatce U Voříšku a v jejím okolí se v minulosti stalo mnoho nehod. V lednu 2021 na křižovatce při srážce dvou osobních aut u Třebešova zemřel třiatřicetiletý řidič.

Kraj nyní ve výběrovém řízení hledá dodavatele stavby. Uchazeči mají nabídky odevzdat do 10. dubna. Přestavba křižovatky je součástí investic státu a kraje do veřejné infrastruktury a budování průmyslové zóny Kvasiny - Solnice. Kraj stavbu rondelu uhradí z dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury.

Křižovatka bude mít vnější průměr 46 metrů. Zpevněný prstenec okružní křižovatky bude mít šířku 2,5 metru, jízdní pás křižovatky šest metrů. Stavbaři také směrem k Solnici opraví povrch silnice v délce 750 metrů.

Na trase mezi Častolovicemi a Solnicí kraj v roce 2021 otevřel dvoukilometrový obchvat Domašína. Vesnice se tím zbavila kamionů mířících do průmyslové zóny. Náklady na stavbu, výkupy pozemků, archeologický průzkum a projektové práce vyšly na více než 116 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, zóny, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z křižovatky na silnici do zóny Solnice bude kruhový objezd  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.