Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Hradce zdolali Pardubice po nájezdech a snížili na 1:2 na zápasy

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve třetím utkání čtvrtfinále play off doma nad Pardubicemi 2:1 po samostatných nájezdech a snížili na 1:2 na utkání. V osmé sérii rozstřelu rozhodl svým druhým úspěšným pokusem obránce Tomáš Pavelka. Čtvrtý zápas série na čtyři vítězství se bude hrát opět v Hradci Králové ve středu od 18:00.

V úvodu skončilo nahození domácího Blaina zblokované Davidem Musilem vedle pravé tyče Willovy branky. Paříka prověřil Čerešňák. V 8. minutě ohrozil pardubického gólmana z otočky bekhendem Okuliar a následně i ranou z mezikruží Jank. Hradecký gólman si poradil s Košťalkovou střelou a dvěma pokusy Vály. Mountfield se ubránil při Pavlíkově trestu. Potom měli možnosti domácí. V 18. minutě Miškář po Blainově nahození minul a Pavlík z pozice mezi kruhy trefil horní tyč.

V druhé části velké šance dlouho chyběly. V její polovině získali domácí první přesilovku po faulu Hájka na pronikajícího Jergla, ale Dynamo odolalo hradeckému tlaku. Will vytěsnil i Lalancetteovu ránu z levého kruhu. Potom odolal dvakrát v oslabení Mountfield. Při Jasperově trestu si Pařík poradil se střelou Martina Kauta a při Blainově pobytu na trestné lavici mohl otevřít skóre Sedlák. V 38. minutě měl další možnost Dynama Kousal.

V úvodu třetí třetiny kryl Pařík Hykovu ránu z dorážky z mezikruží, Dynamo bylo střelecky aktivní, ale do vedení se dostali v čase 42:31 domácí. Miškář se natlačil do brankoviště a puk do odkryté branky poslal Pavlík. Byl to jeho jubilejní 100. bod v extralize ve 412. utkání. Vzápětí se po vyloučení Davida Musila dostal Mountfield do početní výhody, ale pokusy Blaina, Lalancettea či Jaspera zvýšení náskoku nepřinesly.

Pardubice odpověděly ve 48. minutě, kdy přečíslení dvou na jednoho proměnil po Radilově přihrávce Kousal. Za čtyři minuty mohl otočit stav osamocený Košťálek, ale Pařík zasáhl lapačkou. Na druhé straně Will vyřešil velký závěr před svou brankou.

V 55. minutě šel pykat za hrubost Lalancette, ale Hradec Králové se ubránil. Oslabení mohl zkrátit Čerešňákův faul, ale domácí ve výhodě hráli v šesti a šli pykat také. V čase 56:54 sice poslal puk za Paříka Paulovič, ale obrat ve skóre se nekonal. Po trenérské výzvě Mountfieldu gól neplatil, protože hradeckého gólmana atakoval bruslí v brankovišti Zohorna.

V nastavení měl nejdříve v přečíslení možnost domácí Jergl. Willa prověřil i Blain. Na druhé straně odvrátil Sedlákovu nebezpečnou přihrávku před brankoviště Blain, který v 70. minutě šel pykat po zákroku na Mandáta. V přesilovce Dynama ale Mountfield odolal. V 78. minutě byl vyloučen za podražení Poulíček, ale střely Jergla, McCormacka nájezdy neodvrátily. Už při plném počtu hráčů mohl ještě rozhodnout Miškář.

V rozstřelu uspěli za Hradec Šťastný a dvakrát Pavelka, za Pardubice jen Hyka a Pánik.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield Hradec Králové, HC Dynamo Pardubice, hokejista, David Musil, Tomáš Pavelka, Pavlíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce zdolali Pardubice po nájezdech a snížili na 1:2 na zápasy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.