Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

První čtvrtfinálové utkání extraligy vyhrály Pardubice. Rozhodlo se v prodloužení

Hokejisté Pardubic porazili v prvním utkání čtvrtfinále play off extraligy Hradec Králové 5:4 v prodloužení. V čase 61:25 duel rozhodl Martin Kaut. Dynamo, které vyhrálo základní část soutěže, ovládlo i páté východočeské derby v sezoně. Dvěma góly se na tom podílel Tomáš Zohorna. Série hraná na čtyři vítězství pokračuje v sobotu opět v Pardubicích.

Domácí chtěli do utkání vstoupit aktivně, přibrzdilo je ale rychlé Kautovo vyloučení. Brankář Will však v oslabení nemusel čelit ani jedné střele.

Hradečtí se dostali do tempa a ve 4. minutě Willa prověřil Miškář. Bezbrankový stav se změnil o dvě minuty později, kdy Perret přebruslil pardubické hráče, objel branku a stihl zakončit, než se Will přesunul ke druhé tyčce.

V 8. minutě byl blízko druhému gólu Šťastný, trefil ale jen tyč. Vzápětí proti Jerglovi výborně zasáhl ramenem Will. Brankovou konstrukci následně nastřelil domácí Hyka. Místo vyrovnání přišel gól hostů. Při Pánikově vyloučení se od modré čáry prosadil McCormack.

Pardubice měly problém prosadit se přes střední pásmo. Na přelomu první a druhé třetiny hrozily v přesilové hře, Kaut ale trefil jen tyč. Krátce po návratu Freibergse na led už se Dynamo prosadilo. Po přečíslení tři na jednoho snížil Zohorna. O 69 sekund později domácí vyrovnali, když se po rychlém protiútoku a zpětné přihrávce Poulíčka trefil Vondráček.

Favorit podporovaný vyprodanou arénou ožil a dál se tlačil do útoku. Nápor Dynama zastavilo oslabení, na jehož konci mohl skórovat Klíma. Will byl ale připravený. V polovině utkání se Hradec dostal zpět do vedení, když Košťálkovo zaváhání potrestal Pavlík. Domácí ještě ve druhé části opět srovnali se soupeřem krok, Hájkovu střílenou přihrávku trefil v letu Zohorna.

Vstup do třetí třetiny domácím usnadnila přesilová hra, navíc se přidal druhý faul Miškáře a Dynamo se ve hře pět na tři dostalo poprvé do vedení. Ukázkovou kombinaci zakončil kapitán Sedlák. Hradec mohl srovnat krok v oslabení, při Okuliarově vyloučení ale Will zlikvidoval hned tři velké šance. Nepřekonal jej Jasper po přečíslení, v samostatném nájezdu Miškář a poté ani Perret.

V 50. minutě ale byli hosté za svou aktivitu odměněni, vyrovnat se podařilo se štěstím Tamášimu. O pět minut později se mohl stát hrdinou Vondráček, Pařík jeho pokus zastavil. Východočeské derby tak podruhé za sebou dospělo do prodloužení. I tentokrát se z výhry radovaly Pardubice, když zápas rychle ukončil Kaut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky HC Dynamo Pardubice, FC Hradec Králové, Martin Kaut, Tomáš Zohorna, Perret

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První čtvrtfinálové utkání extraligy vyhrály Pardubice. Rozhodlo se v prodloužení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.