Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jičínské nemocnici se podařilo zachránit mamologii

Dobrá zpráva pro ženy z Jičínska, které potřebují vyšetření na mamologii. Nemocnice v Jičíně odkoupila a začíná provozovat mamografické screeningové a diagnostické pracoviště na poliklinice, které již několik týdnů neobjednávalo pacientky a hrozil jeho zánik.

Spolu s mamografem nemocnice od začátku února také odkoupila a provozuje skiagrafy na poliklinice v Jičíně a v Nové Pace a ultrazvukové pracoviště na jičínské poliklinice, které se připravuje na obnovení provozu v březnu.

Dosavadní provozovatel mamologické ambulance v Jičíně začal poskytované zdravotnické služby omezovat již na konci loňského roku. Mnoho žen se tak na vyšetření nemohlo objednat. Z tohoto důvodu zahájil v lednu management Oblastní nemocnice Jičín jednání o odkupu obchodního podílu.

Jsem rád, že se nám podařilo provoz mamologického pracoviště na jičínské poliklinice obnovit. Od začátku roku jsme intenzivně pracovali na co nejrychlejším vyřízení všech potřebných administrativních náležitostí, abychom mohli čekající pacientky co nejdříve vyšetřit. Současně jsme od začátku února zahájili provoz dvou rentgenů v Jičíně a Nové Pace, kde k výpadku služeb nedošlo. Na spuštění provozu ultrazvuku na jičínské poliklinice ještě pracujeme, tato vyšetření prozatím suplujeme přímo v nemocnici, “ říká ředitel Oblastní nemocnice Jičín Daniel Malý.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní nemocnice Jičín a.s.

Štítky vyšetření, screening, ČR, Jičín, mamologie, mamograf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínské nemocnici se podařilo zachránit mamologii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.