Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jičíně střílel muž pod vlivem alkoholu. U svého domu několikrát vystřelil z brokovnice

Na číslo 158 volala obyvatelka z Jičína, že slyšela několik výstřelů. Na místo vyrazila policejní hlídka, která u domu střelce našla několik nábojnic z brokovnice. Na místo proto vyrazila i zásahová jednotka. Policie nakonec zadržela legálního držitele čtyř zbraní, který byl pod vlivem alkoholu.

„Operační důstojník proto na místo okamžitě vyslal policejní hlídky, při příjezdu se však na místě nikdo nenacházel. Oznamovatelka jim uvedla, že muž je nejspíše ve svém domě,“ uvedla na webu policie mluvčí policie Lucie Konečná.  

Než přijela zásahová jednotka, podařilo se hlídce policistů s mužem navázat kontakt a přesvědčit ho ke spolupráci. Na místě se proto vzdal. Zásahové jednotky tak nakonec nebylo třeba.  

Následně se přišlo na to, že byl muž pod vlivem alkoholu. Nadýchal 2,33 promile alkoholu. Ještě na místě hlídka přišla na to, že je muž držitelem zbrojního průkazu a také čtyř legálních zbraní. „Policisté zbraně zajistili a předali k uložení na oddělení zbraní a bezpečnostního materiálu, kde budou uloženy do doby, než správní orgán rozhodne o jejich případném propadnutí,“ uvedla mluvčí policie.  

Muž střílel do vzduchu a svým jednáním nikoho nezranil. Muž se dopustil přestupku, který definuje zákon o zbraních a střelivu; „toho se dopustí ten, kdo nosí zbraň nebo s ní na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném jakkoliv manipuluje, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů, návykových látek, léků nebo v důsledku nemoci.“ K incidnetu došlo o víkendu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, Jičín, zbraň, zásahová jednotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně střílel muž pod vlivem alkoholu. U svého domu několikrát vystřelil z brokovnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.