Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stavbu D35 z Hořic do Sadové přijede zkontrolovat premiér Fiala. Kontrolní den bude ve středu

Před pár měsíci silničáři začali se stavbou nové dálnice, která v budoucnu propojí Hradec Králové a Jičín. Jako první se začal stavět úsek ze Sadové do Hořic. Právě ten si přijede ve středu dopoledne zkontrolovat předseda vlády Petr Fiala a ministr dopravy Martin Kupka (oba ODS).

„Obsahem kontrolního dne budou informace o plnění harmonogramu, termínech zprovoznění a plánu a také realizaci kompletní trasy D35,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu mluvčí ŘSD Petra Drkulová.  

Ředitelství silnic a dálnic začalo úsek stavět 7. listopadu. Úsek bude součástí dálnice, která do pěti let spojí Hradec Králové a Jičín. 10,5 kilometru nové dálnice vyjde na 2,4 miliardy korun. „Když se řekne dálnice D35, všichni si vybaví spojnici mezi Pardubicemi a Olomoucí. Nejsou to ale jenom Pardubické úseky. Je to i neméně důležitý úsek z Hradce Králové na Jičín a dál na Liberec,“ uvedl při zahájení stavby na staveništi ředitel ŘSD Radek Mátl.    

Nový úsek dálnice bude mít 14 mostů, jednu mimoúrovňovou křižovatku a zhruba pět kilometrů protihlukových stěn. Nová dálnice bude vedena po nové trase. Začne kousek od čerpací stanice v Sadové, dále bude pokračovat kolem obce Sovětice, Klenice a Milovice u Hořic. U Vinic překlene stávající silnici první třídy a bude pokračovat do prostoru mezi Hořicemi a Dobrou Vodou u Hořic, kde se mimoúrovňovou křižovatkou a kruhovým objezdem napojí na Hořice a silnici I/35.  

Pokud půjde vše podle plánu, na novou dálnici řidiči najedou na konci roku 2025. „Se zhotovitelem se nám podařilo vyjednat možnost rychlejšího zprovoznění dálnice, která bude řidičům k dispozici za dva roky,“ potvrdil Mátl.    

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbu D35 z Hořic do Sadové přijede zkontrolovat premiér Fiala. Kontrolní den bude ve středu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.