Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nízkopříjmové rodiny mohou v hradeckém kraji žádat o peníze na nový kotel

V Královéhradeckém kraji odstartovalo další kolo takzvaných kotlíkových dotací. Nízkopříjmové rodiny mohou žádat o příspěvek na výměnu starých kotlů, které budou od začátku září zakázané. Žadatelé mohou díky dotacím pokrýt až 95 procent ceny nového kotle.

O peníze mohou žádat lidé, kteří doma mají starý kotel na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňující limity III. nebo vyšší emisní třídy. Samotná finanční podpora se vztahuje na pořízení tepelného čerpadla, na které je možné získat až 180 tisíc korun nebo kotle na biomasu s maximální dotací do 130 tisíc korun.  

Od 1. září vstupuje v platnost zákaz kotlů na pevná paliva emisních tříd 1 a 2 a také bez stanovené třídy. „Vlastníci určených typů nemovitostí tak mají poslední možnost požádat o dotaci na výměnu nevyhovujícího zdroje vytápění,“ upozorňuje Královéhradecký kraj. Příjem žádostí bude ukončen 31. srpna letošního roku.  

Tato žádost je určená pouze pro nízkopříjmovou domácnost. Za tu je považována domácnost, ve které všichni členové pobírají starobní nebo invalidní důchod třetího stupně. Popřípadě pro žadatele, kteří pobírají příspěvek na bydlení. 

Veškeré dostupné informace lze získat také na infolince 722 960 675, v pracovní dny od 8:00 do 16:00 nebo na e-mailu kotlikovedotace@kr-kralovehradecky.cz. 

Ohodnoť článek

Foto Kraji Vysočina

Štítky Královéhradecký kraj, peníze, rodina, dotace, palivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nízkopříjmové rodiny mohou v hradeckém kraji žádat o peníze na nový kotel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.