Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hygienici v Královéhradeckém kraji začnou od zítřka kontrolovat zákaz prodeje výrobků s HHC

Krajští hygienici zahájí zítra kontroly zákazu prodeje produktů s HHC a podobnými látkami. S hygieniky či Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí spolupracuje na kontrolách policie.

Stát zařadil HHC, HHC-O a THCP na seznam zakázaných návykových látek poté, co se začaly objevovat případy dětí, které třeba po požití cukrovinek s HHC skončily v nemocnici. Za držení látky hrozí pokuta až 15.000 korun, při velkém množství až osm let vězení.

V Královéhradeckém kraji začnou hygienici s kontrolami v pondělí. Mluvčí KHS Veronika Krejčí řekla, že stanice obdržela centrální pokyn provádět kontroly zmiňovaných výrobků od 11. března po omezenou dobu. "Informace o provedených kontrolách postupně zveřejníme," dodala Veronika Krejčí.

Hygienici se zaměří na výrobce, distributory i dovozce, kteří působí v kamenných prodejnách, na sociálních sítích, e-shopech nebo provozují automaty. 

Policie v Královéhradeckém kraji v souvislosti s dodržováním zákazu prodeje výrobků s HHC zatím nemusela zasahovat. "V případě požadavku jsme připraveni poskytnout součinnost a věc řešit podle platné legislativy," řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky HHC, hygiena, kontrola, Královéhradecký kraj, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici v Královéhradeckém kraji začnou od zítřka kontrolovat zákaz prodeje výrobků s HHC  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.