Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Náchodě se bude konat plošná deratizace. Nejvíce se dotkne centra a sídliště

Kromě klasické a standardní deratizace se v Náchodě uskuteční ještě tři mimořádné zásahy. O deratizaci nad rámec původních plánů si řekli sami občané, kteří reagují na přemnožené škůdce. Jedná se především o sídliště a také centrum města.

„První deratizační zásah začal v úterý a bude probíhat až do konce měsíce března ve všech lokalitách Náchoda,“ uvedl v tiskové zprávě Michal Hronek z odboru správy majetku. Jde především o sídliště, Karlův kopec, centrum města podél hlavních tahů a kolem autobusového nádraží.  

Podle radnice bude standardní deratizace i v letošním roce probíhat jedenkrát měsíčně. A to vždy ve vytipovaných oblastech až do listopadu.  

Problém s přemnoženými škůdci řeší i ostatní města na východě Čech. Deratizaci proto nařídila i radnice v Trutnově. Majitelé nemovitostí by ji měli provést na své náklady v době od 1. března do 15. května.  

„Při prokazatelném přemnožení může obec nařídit provedení speciální ochranné deratizace vydáním obecně závazné vyhlášky. Aby deratizace měla potřebný efekt, je nutné ji provést celoplošně," řekla před časem novinářům vedoucí městského odboru životního prostředí Vendula Kasperová.  

Ohodnoť článek

Foto ivabalk | Pixabay

Štítky deratizace, Náchod, sídliště, Česko, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě se bude konat plošná deratizace. Nejvíce se dotkne centra a sídliště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.