Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecký Stříbrný rybník nabídne další ubytovací kapacity

Stříbrný rybník v Hradci Králové v posledních letech mění svou tvář. Nabízí nové atrakce a také se tady rozšíří ubytovací kapacity. V plánu je výstavba pěti nových chatek, a to včetně mol u vody.

Za inženýrské sítě a projekt zaplatí město více než čtyři miliony korun včetně DPH. Samotná výstavba chatek bude financována Městskými lesy. K výstavbě inženýrských sítí a následně i výstavbě samotných chatek dojde na poloostrově v areálu kempu Stříbrný rybník. „Město poskytne více než čtyři miliony korun na financování inženýrských sítí. Z této částky bude určeno téměř 286 tisíc korun pro projektovou dokumentaci,“ říká náměstek pro oblast investic Lukáš Řádek.

V dohledné době dojde i k podpisu smlouvy mezi společností Městské lesy a městem, aby bylo možné zahájit práce na zasíťování. „Vše se připravuje tak, aby mohla být soutěž na zhotovitele stavby vyhlášena v létě. Práce na stavbě pěti chatek by mohly být započaty na přelomu roku, práce na molech již o něco dříve. Předpokládaná cena jedné chatky s vybavením včetně mola je stanovena přibližně na 2,4 milionu korun včetně DPH, “ říká ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán. Každá z těchto pěti nových chatek bude moci ubytovat až šest osob.

Ubytovací kapacita areálu kempu Stříbrný rybník je 2,5 tisíce návštěvníků. K dispozici mají chatky, mobilhomy, stany, ale také místa pro vlastní stany nebo karavany. Na letošní květen je kapacita ubytovacích zařízení téměř zaplněna, v dalších měsících je zaplněna přibližně ze 70 procent.

Ohodnoť článek

Foto Kemp Stříbrný rybník

Štítky Stříbrný rybník, Hradec Králové, ubytování, chatka, ČR, rekreace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Stříbrný rybník nabídne další ubytovací kapacity  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.