Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Trutnově začal druhý ročník participativního rozpočtu. Lidé mohou přihlašovat své projekty

V Trutnově se letos koná druhý ročník takzvaného participativního rozpočtu. Radnice na něj uvolnila jeden milion korun a místní mohou rozhodnout o tom, jak se s penězi naloží. Své projekty mohou přihlašovat po celý březen.

Participativní rozpočet dává příležitost místním realizovat svůj nápad, který by zkvalitnil život v městě. Z přihlášených projektů může být vybrán jeden, popřípadě několik menších. Jejich společná realizace však nemůže přesáhnout jeden milion korun.  

O vítězném návrhu rozhodnou opět místní obyvatelé. a to pomocí hlasování, které se bude konat na webu města od 1. do 21. června letošního roku. Každý z hlasujících bude moci rozdat dva kladné a jeden záporný hlas.  

„Cílem participativního rozpočtu je především zvýšení zájmu obyvatel o veřejný prostor, zájmu, který nevystačí s neurčitou kritikou, ale pojmenuje problém a nabídne řešení. Současně je to pro vedení města skvělá zpětná vazba vypovídající o tom, co obyvatele města trápí a jakou prioritu konkrétní věci přisuzují,“ vysvětluje v tiskové zprávě aktivitu Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Pro Trutnov jde o druhý ročník. Do toho prvního se přihlásilo celkem 16 návrhů, přičemž pravidla splnila polovina. Nejvíce hlasů nakonec dostalo vybudování bezbariérového přístupu do podloubí v Bulharské ulici. „Ten je nyní v projektové přípravě a do konce roku by mělo dojít k realizaci,“ doplnila ve zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková.  

  

Ohodnoť článek

Foto IC Trutnov

Štítky Trutnov, rozpočet, projekt, Michal Rosa, ODS, participativní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově začal druhý ročník participativního rozpočtu. Lidé mohou přihlašovat své projekty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.