Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Někteří vlekaři mají ambici lyžovat až do Velikonoc

Některé východočeské skiareály v týdnu ukončily sezónu, jiné uzavřely nebo zúžily některé sjezdovky. Milovníci zimního sportování si ale i takhle na začátku března přijdou na své. Někteří vlekaři chtějí lyžovat až do Velikonoc.

Velké krkonošské lyžařské areály jsou nadále z většiny v provozu. SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou a skiareál Špindlerův Mlýn nabízejí celkem přes 50 kilometrů sjezdovek. Lyžuje se i v Orlických horách, kde v týdnu ukončil sezonu areál v Deštném, první velké středisko v kraji. Ostatní otevřené areály postupně omezují nabídku. Sezonu ukončila většina níže položených středisek.

V Deštném v Orlických horách se naposledy lyžovalo ve středu 28. února. Dětské zimní hřiště zůstává v provozu. "I když si s námi počasí v této nelehké sezoně hrálo, areál byl v provozu více než 80 dní. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré a tak jsme už v areálu mohli zahájit přípravné práce na šestisedačkové lanovce. Ta nahradí starou dvousedačku a vlek na Martě I," uvedl areál na webu.

V Orlických horách v kraji se dál lyžuje ve zbývajících dvou větších areálech v Říčkách a v Orlickém Záhořů, ale i v menším areálu Šerlišský Mlýn.

ANKETA: Láká vás ještě březnová lyžovačka?

Celkem hlasovalo72 čtenářů

Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn nabízí téměř 25 km sjezdovek, leží na nich v průměru 50 cm sněhu. "Držíme velmi dobré lyžařské podmínky a lze s jistotou říct, že provoz udržíme minimálně do Velikonoc. V provozu jsou všechny stěžejní lanovky, a to ve Svatém Petru, Hromovce, Medvědín, Horní Mísečky i vlek Stoh, kde se nyní koná většina přeložených závodů a tréninků," uvedla mluvčí skiareálu Vendula Kalenská.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na 28,5 km sjezdovek, na kterých je od 30 do 100 cm sněhu. "Lyžuje se ve čtyřech ze šesti areálů. Zároveň platí ceník vedlejší sezony. Jednodenní skipas pro děti bude od 490 korun a pro dospělého od 800 korun, a to před příjezdem na e-shopu," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Nejlepší lyžařské podmínky zůstávají podle ní v areálu Pec pod Sněžkou, ve kterém jsou upraveny téměř všechny sjezdové tratě a v provozu je 12 ze 14 přepravních zařízení.

"V areálu na Černé hoře je přerušen provoz šestisedačkové lanovky a přilehlá sjezdovka. Ostatní sjezdovky v areálu zůstávají otevřené a lyžovat se tu bude na víc než 11 km sjezdovek. Ve Velké Úpě je otevřená pouze dětská sjezdovka Sagasserovy boudy na vrcholu Portášek, ke které se lze dostat sedačkovou lanovkou Portášky," řekla Plchová. SkiResort nabízí za plného provozu na jeden skipas lyžování asi na 50 km sjezdovek v šesti areálech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Někteří vlekaři mají ambici lyžovat až do Velikonoc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.