Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvůr Králové přeměňuje budovu bývalé základky na bezbariérovou administrativní budovu

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem dokončuje rekonstrukci bývalé budovy ZŠ Komenského na bezbariérovou administrativní budovu městského úřadu. Do ní se přestěhují některé agendy. Podle vedení města se tím sníží provozní náklady úřadu a zvýší komfort občanů.

„Stavbaři v uplynulých měsících zrekonstruovali střechu bývalé školy a podlahové konstrukce, změnili některá dispoziční řešení, dále nainstalovali nové rozvody, vyměnili okna, dveře a budovu zateplili. Pro zajištění bezbariérovosti byla vybudována výtahová šachta a instalován výtah,“ popisuje v tiskové zprávě tajemník úřadu Jan Sedláček.  

Samotná rekonstrukce budovy komplikovala ve městě dopravu v Komenského ulici. Jelikož jsou ale práce na vnějšku budovy dokončené, mohla se silnice opět otevřít. Nyní se pokračuje s pracemi uvnitř budovy.  

„Řemeslníci instalují vybavení kanceláří, dokončují interiéry a až budou vhodné klimatické podmínky, dojde ještě k předláždění průchodu a k terénním úpravám okolí budovy,“ dodává Sedláček.  

Díky rekonstrukci by měla radnice ušetřit na provozních nákladech úřadu až jeden milion korun ročně. Významnou část úspor bude dělat především nájemné, které do teď radnice musí platit. „Dále se bude úspora týkat i plateb za energie – budova je kompletně zateplená, má vyměněná okna a počítáme také s instalací fotovoltaických panelů na část střechy, což výrazně sníží náklady na elektrickou energii,“ dodává tajemník. 

Rekonstrukce město vyšlo na 69,7 milionu korun včetně DPH. První myšlenka na rekonstrukci se objevila už před 20 lety.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, administrativní budova, rekonstrukce, radnice, silnice, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové přeměňuje budovu bývalé základky na bezbariérovou administrativní budovu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.