Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové našel společnost, která připraví projektovou dokumentaci k rekonstrukci Harmonie I

Radnici v Hradci Králové se podařilo najít společnost, která připraví projektovou dokumentaci na rekonstrukci bytového domu Harmonie I na Benešově třídě. Firma je ochotná to udělat o něco dříve. Podle tiskové zprávy města jde o opravu lodžií, zateplení střechy i budovy a také výměnu oken za 1,5 milionu korun.

„V tomto bytovém domě bude potřeba opravit boční stěny a podlahy lodžií, je nutné vyměnit zábradlí a spodní lodžie se doplní o nové stříšky. Celá budova se zateplí, u lodžií dojde ke kompletní výměně sendvičové stěny včetně okna a balkónových dveří,“ vysvětluje náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09). 

Společnost, která provede samotnou rekonstrukci, by radnice mohla začít hledat už v první polovině roku 2025. Samotné práce tak teoreticky mohou začít ještě téhož roku. Souběžně s tím se město pokusí získat dotaci z programu Nová Zelená úsporám.  

Budova v sobě ukrývá skoro 400 bytů se zvláštním určením, které obývají především senioři a osoby se zdravotním postižením. V domě mají nájemníci k dispozici setkávací prostory, lékaře, rehabilitace i kadeřnictví. Nejvyšší bytový dům v majetku města má čtrnáct podlaží a je bezbariérový. Sídlí zde také terénní pečovatelská služba a tísňová péče. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky rekonstrukce, Hradec Králové, projektová dokumentace, lodžie, bytový dům, Lukáš Řádek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové našel společnost, která připraví projektovou dokumentaci k rekonstrukci Harmonie I  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.