Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Případů, kdy hasiči vyjíždějí k nouzovému otevření prostor, přibývá

Hasiči z Královéhradeckého kraje nacvičovali otevření uzavřených prostor. I to je součástí jejich práce. K takovému zásahu vyjíždějí, pokud hrozí někomu nebezpečí a je v ohrožení života.

Technická pomoc, otevření uzavřených prostor, se rozezní při vyhlášení poplachu na hasičských stanicích i několiksetkrát do roka. Na tzv. otvíračky jezdí hasiči skutečně jen ve chvíli, kdy hrozí nějaké nebezpečí. V uzavřeném prostoru pak bývá často někdo, kdo zrovna potřebuje pomoc, ať už hasičů, záchranářů nebo policistů, ale nedokáže sám otevřít dveře.

Zásahů, při kterých nebezpečí z prodlení hrozí a hasiči tak potřebují co nejrychleji a zároveň nejšetrněji překonat různé bezpečností prvky dveří dlouhodobě přibývá. Proto se profesionálové snaží věnovat této problematice i při odborné přípravě. Tentokrát to bylo i za účasti odborníka, zástupce jednoho z regionálních výrobců zámků.

Výcvik technických postupů vnikání do uzavřených prostor, který hasiči realizovali na stanici v Rychnově nad Kněžnou byl konkrétně zaměřený na použití fréz při nouzovém překonání uzamčených dveří. Hasiči se dále seznámili s obecnými informacemi ohledně konstrukcí zámků a vložek.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje/Michal Fanta

Štítky otevírání, nouze, HZS, zámek, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případů, kdy hasiči vyjíždějí k nouzovému otevření prostor, přibývá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.