Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jak bude vypadat lokalita u Piletického potoka. Vzniknout by tam mohla tisícovka bytů

Jak bude vypadat revitalizovaná a přebudovaná lokalita u Piletického potoka v Hradci Králové? Tak to je otázka, na kterou by mohla odpovědět studie proveditelnosti. Kvůli dotacím je jí třeba se do toho pustit nejpozději do roku 2027. Podle radnice by v lokalitě mohlo vzniknout přes tisíc bytů.

Radnice věří, že by v lokalitě kolem Piletického potoka mohla vzniknout moderní čtvrť, kde by mohlo najít bydlení zhruba 2,5 tisíce lidí. K tomu také malé obchody a služby nebo například mateřská školka.   

„Lokalita Severní zóna se nachází na pozemcích ve vlastnictví města Hradec Králové s pěší dostupností do centra a v přímé vazbě na existující i plánované plochy městské zeleně. Je jedinečnou lokalitou s obrovským potenciálem pro rozvoj bydlení a občanské vybavenosti,“ říká v tiskové zprávě náměstek odpovědný za územní plánování Adam Záruba (Změna pro Hradec). 

S vybudováním až tisícovky nových bytů počítá studie proveditelnosti, studie páteřní komunikace v Severní zóně, a dokonce i nově připravovaný územní plán Hradce Králové. Souběžně s tím radnice připravuje i revitalizaci samotného potoka a vybudování protipovodňových úprav.  

„Projekt revitalizace Piletického potoka je vázán na možné financování z dotací a s realizací je zapotřebí začít do roku 2027,“ dodává náměstek Záruba. V současné době by město na přípravu realizace potřebovalo 3,5 milionu korun. Tyto finanční prostředky si odsouhlasila rada města. Další postup musí schválit zastupitelstvo.  

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky potok, Hradec Králové, bydlení, Piletický potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat lokalita u Piletického potoka. Vzniknout by tam mohla tisícovka bytů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.