Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne rehabilitace v pobytové formě pro mentálně postižené

Královéhradecký kraj vybuduje na Pražském Předměstí v Hradci Králové sociální rehabilitaci v pobytové formě pro mentálně postižené. Zařízení pro šest klientů vznikne rekonstrukcí rodinného domu v ulici Prokopa Holého, půjde o dvě domácnosti. Stavební úpravy a vybavení vyjdou na 16,4 milionu korun, většinu pokryje evropská dotace. Rekonstrukce domu začala a měla by trvat téměř rok a půl.

Kraj tím rozšíří nabídku sociálních služeb o nový prvek, a to o službu sociální rehabilitace v pobytové formě pro klienty s mentálním případně kombinovaným postižením.

"Jde o nácvik samostatného bydlení, starání se o sebe, kdy na klienty než zvládnou odejít do zcela samostatného bydlení, dohlíží a podporují je sociální pracovníci. Postupně se snažíme na tento způsob v péči o osoby s mentálním handicapem přecházet," uvedla náměstkyně hejtmana pro sociální věci Martina Berdychová (Východočeši).

Vzniknou dvě samostatné bytové jednotky s veškerým potřebným vybavením, které budou fungovat v tomto režimu. "Stavební práce vyjdou zhruba na 15 milionů korun včetně DPH a více než milion kraj vynaloží na nákup nábytku a potřebné elektroniky," uvedla mluvčí kraje Martina Svatoňová.

Z celkové částky do výše až 85 procent uznatelných nákladů by měla pokrýt evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Robert Průcha

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne rehabilitace v pobytové formě pro mentálně postižené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.