Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Radnice v Trutnově otevře nový sběrný dvůr. Reaguje tím na zpřísňování odpadové legislativy

Radnice v Trutnově se snaží jít naproti lehčímu třídění odpadů. Po zavedení systému Door-to-Door u rodinných domů a na sídlištích připravuje otevření nového sběrného dvora. Fungovat začne 1. března a obyvatelé ho najdou v Ječné ulici v městské čísti Poříčí.

Současným sběrným dvorem v Horské ulici za rok 2023 prošlo celkem 1 813 tun odpadu.  

„Slýcháváme argumenty, proč někteří občané netřídí a neodváží odpad na sběrný dvůr – je to moc daleko, nevyhovuje jim otvírací doba a podobně. A tak chceme lidem nabídnout alternativu. Proto otvíráme druhý sběrný dvůr, abychom zkrátili dojezdovou vzdálenost lidem z Poříčí, Voletin, Lhoty, Libče, Bohuslavic a dalších částí, a současně nabídli jinou otvírací dobu,“ vysvětluje v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova. 

Lidé z Trutnova a okolí do něj mohou vozit prakticky veškerý odpad. Od plastu, papíru nebo skla přes bioodpad, elektroniku až například k pneumatikám nebo obalům od nebezpečných látek. Radnice však upozorňuje, že do sběrného dvora nepatří odpad z podnikatelské činnosti.  

Radnice tímto krokem reaguje na zpřísňování legislativy v oblasti odpadového hospodářství. „Velká část věcí odložených ve sběrném dvoře je následně předána k recyklaci nebo k jinému využití a na skládce jich tak skončí minimum,“ doplňuje ve zprávě Vendula Kasperová, vedoucí odboru životního prostředí.

Stávající sběrný dvůr je otevřen šest dní v týdnu. V pondělí, ve středu a v pátek od 13:00 do 18:00, v úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 13:00 a v sobotu od 8:00 do 12:00. „Nový sběrný dvůr bude mít otevírací dobu zrcadlově, aby ten stávající doplnil,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí radnice Michaela Dědková. Do Poříčí tak lidé mohou odpad odvézt v pondělí, ve středu a v pátek od 8:00 do 13:00, v úterý a ve čtvrtek od 13:00 do 18:00 a o víkendu bude zavřeno. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky sběrný dvůr, Trutnov, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Trutnově otevře nový sběrný dvůr. Reaguje tím na zpřísňování odpadové legislativy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.